Bernard Krabbendam overleden

In Memoriam geschreven door Alex Wijsman

Toen ik zaterdagmorgen 25 maart j.l. van de Kennedymars van Klarenbeek thuis kwam, kreeg ik het droeve bericht dat Ben Krabbendam was overleden. Dat is een enorme domper op deze dag. We wisten wel dat het met de gezondheid van Ben niet goed ging, maar dan komt zo'n bericht toch als een schok binnen.


Ben was ruim 17 jaar lid van s.v. De L.A.T. en had het motto: als je lid van een vereniging bent, dan moet je ook iets voor de club doen. Dus was Ben regelmatig op een verzorgingspost te vinden om de wandelaars te ondersteunen. Al was het maar met zijn fijne humor. Zijn passie was snelwandelen en samen met hem heb ik veel wedstrijden bezocht. Niet alleen in Nederland maar ook over de landsgrenzen. We gingen onder andere naar Regensburg, Helsinki (waar hij mij met z'n droge humor van mijn vliegangst afhielp), Clermont Ferrand, Ancona, Gent, Thionville, Aarhus en noem maar op. Soms was hij alleen en vaak ging zijn vrouw Gerda ook mee. Hij was een graag geziene gast. Ook bij zijn opponenten, want sportiviteit stond hoog in zijn vaandel. In Portugal pakte hij een mooie plak in z'n leeftijdscategorie, de kroon op z'n trainingswerk. En trainen deed Ben. Bij slecht weer draaide hij rondjes in een parkeergarage dicht bij zijn woonplaats. Geweldig toch!

Nu is dit allemaal verleden tijd en we zullen hem missen en zeker zijn fijne, droge humor. Geen buitenlandse reizen meer, maar foto's en filmpjes blijven dierbare herinneringen waardoor we Ben niet gauw zullen vergeten. Wij wensen Gerda, familieleden en allen die Ben dierbaar zijn, veel sterkte met dit grote verlies.

Ben rust zacht,

Cisca en Alex Wijsman