Herfstdagtocht toch nog gelukt

De Herfstdagtocht is er dan toch nog van gekomen.

Vorige week bleek er nog niets te zijn gedaan met de voorbereiding van onze tocht vanuit Berg en Dal. Zaterdag 7 oktober hadden André en ik eigenlijk al besloten de tocht af te gelasten toen we, na eindelijk contact, van Herwin hoorden dat de vergunningen waren aangevraagd. Er was dus wel een belangrijk begin. Wij besloten daarom toch alles in het werk te zetten om de tocht door te laten gaan. Het is een hectische week geworden. Bijgestaan door Niels, de marsleider van vorige edities, en met advies van Chris Onwezen zijn we aan de slag gegaan.

De oproep van Chris op facebook gaf veel reacties. Zo zie je dat het wandelwereldje met ons meeleeft.

Na eindeloos gebel met de contactadressen van de tocht, de vergunning verlenende instanties en de mensen over wiens privéterrein de route van de tocht gaat, kwam er in de loop van de week toch lijn en schot in. Op donderdagavond kon ik de medewerkers het door André en mij in elkaar gedraaide draaiboek mailen.

Om de pijlploeg compleet te maken hadden Evelyn en ik besloten al vrijdag naar Berg en Dal af te reizen. Ook André had hiertoe besloten en zodoende konden we vrijdagmorgen alle spullen (André de materialen en Evelyn en ik de boodschappen) in de Triepel afleveren. Ook Appie en Jannie Bos hadden hun medewerking toegezegd en waren daar al vroeg. Cor Griffioen (u kent hem van de laatste rust Kennedy-Mars-Hilversum) had zijn hulp aangeboden en met Herwin en Marcel erbij was de ploeg compleet om de klus van het uitpijlen te klaren.

We hebben er met z’n allen een pak aan gehad en het was dan ook over 18:00 uur voordat we naar ons slaapadres konden.

Met prachtig weer is de tocht toch een succes geworden. De kleine schoonheidsfoutjes werden ons gelukkig vergeven. (Evelyn en ik hadden een stukje verkeerd gepijld, we kwamen er niet uit en deden 2 uur over een stukje van 700 meter). De opkomst bleef iets onder die van vorige jaar, maar met 238 deelnemers op de wandeltocht en nog eens 78 op de ultraloop zijn we dik tevreden. Hoe de verdeling is over de verschillende afstanden moeten we nog uitzoeken. Het inschrijvingenbestand op de laptop van Evelyn was na 92 inschrijvingen plotseling verdwenen. Hoe dat kon moet ik nog uitzoeken. We zullen het moeten recapituleren uit de bij terugkomst ingeleverde kassabonnen. Dit zal nog moeilijk worden, want zoals gebruikelijk heeft niet iedereen zich afgemeld.

Hierbij gaat mijn dank vooral naar André, die er alles aan gedaan heeft om de tocht mogelijk te maken. Met bewondering heb ik hem deze week gevolgd bij het samenstellen van de verzorgingsploeg, het slepen met de tafels en stoelen en het zware werk van het uitpijlen. Ook dank aan en bewondering voor Appie en Jannie Bos die behalve het uitpijlen op vrijdag ook hun medewerking verleenden op zaterdag. Verder dank ik Niels en Chris voor hun meedenken en adviseren in de hectisch voorbereidingsweek, alle medewerkers voor hun hulp op zaterdag en ook iedereen die gereageerd heeft op onze oproep om hulp. Door de hectiek is hier niet bij iedereen op gereageerd, waarvoor hierbij mijn excuses.

Laten we hopen dat de tocht van het volgende jaar iets minder problemen geeft.