Welkom bij sv De LAT

Welkom op de website van
                              sportvereniging De Lange Aftand Tippelaars,
                              officieel afgekort: s.v. De L.A.T., maar in de wandeling
                              is het tegenwoordig vaak gewoon: de LAT.

Volgens de statuten van onze vereniging is onze doelstelling: “het beoefenen en bevorderen van de wandelsport in het algemeen”, met direct als tweede intentie: “in het bijzonder voor de langeafstands- en prestatiewandelsport”.

Geheel volgens deze visie organiseerden wij nog niet zo lang geleden alleen maar tochten van 60 kilometer en meer, maar stiekem zijn we de laatste decennia een beetje van dit credo afgeweken en organiseren wij ook kortere tochten. Uit lijfsbehoud haken we hierbij in op de markt, waar we een voorzichtig dalende belangstelling zien voor het lange afstand lopen, terwijl het wandelen in zijn algemeenheid juist als nimmer tevoren bloeit.

Met ons variabele programma willen wij iedereen de gelegenheid geven de wandelsport op zijn eigen niveau te beoefenen. Met het aanbod van prachtige routes en een goede verzorging onderweg is de belangrijkste doelstelling geworden: “ De wandelaar moet tevreden naar huis gaan”. Gezien de vele reacties na afloop van een tocht hebben we daarover niet te klagen.

Op deze website vindt u informatie wie wij als vereniging zijn.
Onder programma vindt u per tocht gedetailleerde informatie over de tocht en kunt u voor onze nachttochten online inschrijven.

Tot ziens op een van onze wandelingen.